viernes, 3 de febrero de 2017

Sortida a la colònia Vidal (Bages)

Avui, els alumnes de sisè hem gaudit d'una sortida a la colònia Vidal. Relacionada amb el temari d'història que estem estudiant (la Revolució industrial), estàvem molt engrescats en poder viure una experiència en un indret que és part de la història que coneixem.


La visita teatralitzada ens ha estat presentada per uns actors que es posaven a la pell dels habitants de la colònia de fa més de 100 anys i simulaven com vivien i quins eren els costums que tenien a la colònia.

Hem visitat les cases on vivien els treballadors i ens hem quedat sorpresos amb les històries que ens explicaven i que donaven llum als dubtes que teníem quan anàvem avançant pels diferents espais i la seva utilitat.





També hem escoltat atentament les explicacions referents a l'escola on estudiaven els fills que tenien els treballadors fins els 10 anys. Era sorprenent veure els mitjans que tenien els alumnes al seu abast i quina era la relació que tenien amb els mestres de la colònia per poder aprendre a llegir i escriure bàsicament.





Després, hem anat a la fàbrica i hem pogut veure les màquines que encara funcionen perfectament. Hem escoltat la sirena que marcava el canvi de torn i també hem patit el soroll que feien les màquines quan estaven en marxa i que no ens permetia escoltar al company que teníem al costat nostre. Hem tingut la possibilitat de veure el procediment de treball del cotó i preguntàvem un munt de dubtes que ens apareixien en veure aquesta colònia.



Hem passat un dia fantàstic i hem pogut aprendre molt gràcies a poder estar presents als llocs que estem estudiant i que ens ajuda a entendre millor què feien i com vivien els treballadors de la colònia Vidal.



No hay comentarios:

Publicar un comentario